iltapäiväkävelyllä Mikin yksin kotona viettämän päivän jälkeen. Kotona Miki oli ollut tosi kiltisti - yksi kenkä vain oli eteisen lattialla, ei mitään muuta kummallista ollut tapahtunut :-)
Miki oli kummastunut lenkkikaverista ja kiskoi hieman hihnassa - mitä Miki ei tavallisesti tee. Ykkösen piti antaa hieman kurinpalautusta... Monta koirakaveria tavattiin matkalla - ja joidenkin käytöstä Miki ihmetteli. Yksikin haukkui päin kuonoa ihan läheltä. Kumma tyyppi ;-) Ja toinen - jolla emäntä kertoi olevan ihmisikää kahdeksan ja puoli kuukautta - olisi kamalasti halunnut leikkiä ja pomppi kuin vieterilelu edestakaisin. Mikikin, vaikka eloisa kaveri on, jäi toiseksi siinä touhussa.

Ystävällinen sähköpyörätuolilla liikkuva ja mustanruskeaa kääpiöpinseriä ulkoiluttava setä kertoi Ykköselle ja Hentohiukselle, että kääpiöpinseri on sama asia kuin minidobermanni. Ykkönen on tiennyt, ettei tiedä koiraroduista oikeastaan mitään, mutta on se hyvä, että tämäkin asia selvisi... Hentohiukselle tämä taisikin olla jo selvää... Kävelyllä Ykkönen oppi, että Mikissä on kääpiöpinserin ja chihuahuan lisäksi jotain muutakin kuin näitä, mutta selkeästi ainakin näitä. Mikin turkki on paksumpi kuin näillä kahdella ja koko isompi.

Iltaruoaksi Miki hotkaisi - siististi, tapansa mukaan - puuroa, porkkanaa ja jauhelihaa. Osa eilisistä syömisistä (isosta annoksesta) tuli melkoisen löysänä tavarana ulos, ja takapuoltakin Miki hivenen hankasi maahan. Pääasia oli kuitenkin suuri innostus lenkillä.

Saahan nähdä, kun Ykkösen kunto kohenee, päästäänkö lopulta siihen, että Miki on lenkin päälle väsähtänyt, Ykkönen ei...

1965938.jpg
Auringonlasku Äipän talon läheisellä pellolla, sumu nousemassa