Mikillä on ollut kaikenlaisia. Tänään koirapuistossa oli mahtava kaveri, Tahvo-pentu, joka olisi jaksanut reuhata vaikka kuinka kauan Mikin kanssa. Tahvo oli vasta toista kertaa puistossa ja omistaja kertoi, että Tahvo vasta totuttelee toisiin koiriin. Pennulla oli aluksi häntä koipien välissä ja selvästi pelkoa ilmassa. Kuulemma varsinkin mustat koirat ovat Tahvolle olleet ihmetyksen aihe, Tahvo itse oli vaaleanruskea. Alkuarkuuden helpotettua kaverit kuitenkin leikkivät hyvän aikaa yhdessä. Miki oli hetkeä aiemmin kirmaillut kilpaa isomman koiran kanssa ja väsyttyään väsymättömään pentuun alkoi katsella Ykköstä tavalla joka sanoi "Lähdetään jo!"

Kaupungissa on isoja ja pieniä koiria. Molempien kanssa Miki tulee toimeen - Mikin ego tuntuu olevan ison koiran kokoinen ;-) Isommat tassut vain tahtovat varomattomina toisinaan talloa Mikiä ja siitähän ei kukaan tykkää!

Naapurissa täällä asustaa kaksi koiraa, joista varsinkin toisesta Miki tykkää kovasti. Naapurikoiratkin ovat muuttaneet Suomeen etelän maista ja käyttävät ohuen turkin vuoksi vaatteita pakkasella. Molemmilta on häntä typistetty, toisin kuin Mikiltä. Koirapuistossa voi alkaa ystävyys... ;-)

Miki on sopeutunut lumeen hyvin, kaivelee tyytyväisenä kuonollaan hankea hajujen perässä. Talvivaatteista Miki sen sijaan ei pidä. Suostuu kilttinä poikana pukeutumaan niihin, mutta lenkkeilyssä on aina erilaista iloa silloin, kun ulos voi lähteä ilman vaatteita.

(Nyt kun luutuutti toimii, voin laittaa nämä kännykuvat tänne...)

Lenkillä ollessa olemme löytäneet näitä rakennelmia. Niitä on tässä asuntomme lähistöllä parikin.

Miki meni sisälle tutkimaan

Tämä kuvassa oleva maja oli tavallista hauskempi siksi, että sillä oli ulkohuone ;-)))

Miki on oppinut istumaan käskystä - se onnistuu joskus jopa ilman nameja... Komentojen harjoittelu vie aikaa ja vaatii toistoja, mutta kehitystä on selvästi havaittavissa. Miki malttaa odottaa ruokakupin laskemisen lattialle ja hetken sen jälkeen ennen kuin ahmaisee annoksen ja osaa mennä maahan, kun pitää palkintoa 30 cm korkeudella maasta. Ei ehkä vaikuta kummoiselta, mutta kun muistaa lähtötason ja sen, että Miki on asunut meillä vasta neljä kuukautta - no, onko se saavutus vai ei?

Lumihangesta voi löytyä vaikka mitä kivaa!